Aimpoint Micro H2 fara montura

Categorie:
Brand: Aimpoint
2.900 lei
In Stoc
Descriere

Aimpoint Micro H2 fara montura

Un nume care nu mai are nevoie de nicio prezentare si care a devenit sinonim cu instrumetele de ochire generic numite red-dot/punct rosu. De peste 40 de ani Aimpoint domina piata red-dot-urilor cu destinatie civila sau militara.

In 1975, firma Aimpoint AB din Malmo/Suedia lanseaza primul dispozitiv de ochire modern de tip reflex-sight, numit Aimpoint Electronic si odata cu acesta revolutioneaza ochirea rapida. Sistemul este imediat adoptat atat de forte armate cat si de tragatori civili, sportivi sau vanatori, tocmai pentru avantajele majore ale campului de vedere nelimitat, libertatii de paralaxa, naturaletii si eficientei cu care se realizeaza ochirea rapida a tintelor in miscare.

Acesta folosea o dioda luminescenta si o oglinda concava montate intr-un tub asemenator cu tubul lunetelor, foarte usor de montat de arme. Sistemul electronic modern permitea alimentarea de la o baterie de dimensiuni mici, cu un consum foarte redus de energie, asigurand 1-2000 ore de functionare cu o baterie.

In cei peste patruzeci de ani ce au trecut desenul de baza a ramas neschimbat, fiecare generatie in parte de produse lansate cu o periodicitate de invidiat imbunatatind dimensiuni, definitia red-dot-ului, sursa de alimentare, durata de functionare.

Desi armatele europene au inteles rapid avantajele folosirii unui astfel de sistem, armatei USA i-a trebuit un sfert de secol pana ce oficialii au fost convinsi sa-l adopte ca echipament la fel de necesar in dotarea soldatului ca si arma in sine – in 2000 armata USA adopta modelul Aimpoint CompM2 consfiintind inca o data valoarea dispozitivului.

In prezent firma produce serii distincte de aparate de ochire cu destinatie civila si militara.

Caracteristicile generale ale produselor:

– camp de vedere nelimitat

– distanta pupilara nelimitata

– libertate de paralaxa

– rezistenta la conditii de mediu extreme – de la -30 la 60 grade si umiditate 95%

– constructie solida si rezistenta la reculul celor mai mari calibre

– fara emisii de laser care ar putea afecta ochii

– durata de functionare de ordinul anilor cu o singura baterie

– sursa de lumina este o dioda luminescenta alimentata prin intermediul unui circuit electronic care permite reglarea intensitatii luminoase in adaptare cu lumina ambientala

– dot-ul virtual este format prin reflexia pe o oglinda concava transparenta acoperita pe ambele fete multi-strat cu o combinatie ce reflecta preponderent lumina rosie si ofera o definitie impecabila a red-dot-ului, in acelasi timp fara a distorsiona optic sau cromatic imaginea vazuta prin dispozitiv

– ajustarea pe tinta se face cu sistem de turete ce nu necesita instrumente

Firma ofera vanatorilor si tragatorilor sportivi mai multe modele de reflex-sight:

– 9000 – constructie clasica in tub de 30 mm asemanatoare cu a lunetelor de ochire ce permite montarea facila pe arma in aceeasi maniera, baterie fixata intr-un compartiment extern, modele dedicate calibrelor standard sau magnum

– CompC3 – similar seriei 9000 dar cu tub compact, scurt, cu montare pe un singur inel

– Seria Hunter – constructie clasica in tub de 30 mm sau 34 mm, lungi sau compacte

– Seria Micro cu modelele H-1, H-2 – modele utra-compacte, de dimensiuni foarte reduse, care includ sistemul de montare pe arma – si S-1, acesta din urma fiind dedicat armelor cu teava lisa, cu montare direct pe sina armei.

Seria Hunter cuprinde modelele 30L/S respectiv 34L/S.

Tubul modelelor 30 are diametrul de 30 mm permitand montarea cu inele clasice, varianta L cu 150 mm distanta maxima intre inele iar S cu 118 mm distanta intre inele.

Ambele au lentila frontala de 35 mm, diametrul dot-ului de 2 MOA, reglarea intensitatii luminoase cu sistem push-button cu 12 trepte de instensitate, alimentare cu baterie litiu cu durata estimata de 50000 ore (aproximativ 5 ani de utilizare) pana la descarcare completa.

Tubul modelelor 34 are 34 mm diametru si se monteaza cu inele dedicate.

Seria Micro se remarca prin dimensiuni foarte reduse si integrarea in dispozitiv a sistemului de montare pe arma, transmisie excelenta a luminii si rezolutie deosebita a dot-ului, acesta fiind oferit in doua dimensiuni – 2 MOA respectiv 4 MOA. H2 este o evolutie a modelului H1 ce imbunatateste protectia lentilelor prin prezenta capacelor de protectie si a turetelor de reglaj integrate in desenul tubului.

Seria S-1 este dedicata armelor cu tevi lise si are intergrat un sistem de montaj prevazut cu un kit ce-l face compatibil cu marea majoritate a sinelor specifice armelor lise in configuratie cu tevi suprapuse sau semi-automate, dimensiunea dot-ului este de 6 MOA si maximul intensitatii luminoase este superior, pentru a fi bine vizibil la vizarea tintelor profilate pe cer.

Specificatii
Producator

Aimpoint