,

Aimpoint Micro S1

Aimpoint

Aimpoint Micro S-1

Caracteristici :

Dimensiunea punctului : 6 MOA

Setări maxime de intensitate a luminii mai ridicate pentru condiții de cer senin

Suport montabil cu fibră de carbon și armătură cu fibră de carbon

Axă optică scăzută

Plăci de bază interschimbabile pentru a se potrivi cu cele mai multe dimensiuni ale coastelor (6-12 mm)

Carcasă de protecție ușoară, compactă și complet închisă

Posibilitatea de zero la zero pentru a personaliza punctul de impact

3.170 lei

Aimpoint Micro S1

Aimpoint micro S1 este dedicata armelor cu tevi lise, are intergrat un sistem de montaj prevazut cu un kit. Facandu-l compatibil cu marea majoritate a sinelor specifice armelor lise in configuratie cu tevi suprapuse sau semi-automate. Dimensiunea dot-ului este de 6 MOA si maximul intensitatii luminoase este superior. Vizibil la ochirea tintelor profilate pe cer.

Seria Aimpoint Micro S1 se remarca prin dimensiuni foarte reduse si integrarea in dispozitiv a sistemului de montare pe arma. Transmisie excelenta a luminii si rezolutie deosebita a dot-ului. Oferit in doua dimensiuni – 2 MOA respectiv 4 MOA. H2 este o evolutie a modelului H1, imbunatatind protectia lentilelor prin capace de protectie. Turetele de reglaj integrate in desenul tubului.

Caracteristicile generale ale produselor:

– camp de vedere nelimitat

– distanta pupilara nelimitata

– libertate de paralaxa

– rezistenta la conditii de mediu extreme – de la -30 la 60 grade si umiditate 95%

– constructie solida si rezistenta la reculul celor mai mari calibre

– fara emisii de laser care ar putea afecta ochii

– durata de functionare de ordinul anilor cu o singura baterie

– sursa de lumina este o dioda luminescenta alimentata prin intermediul unui circuit electronic care permite reglarea intensitatii luminoase

– dot-ul virtual este format prin reflexia pe o oglinda concava transparenta acoperita pe ambele fete multi

-strat cu o combinatie ce reflecta preponderent lumina rosie. Ofera o definitie impecabila a red-dot-ului,  fara a distorsiona imaginea vazuta prin dispozitiv

– ajustarea pe tinta se face cu sistem de turete ce nu necesita instrumente

Firma ofera vanatorilor si tragatorilor sportivi mai multe modele de reflex-sight:

– 9000 – constructie clasica in tub de 30 mm asemanatoare cu a lunetelor de ochire. Permite montarea facila pe arma in aceeasi maniera, baterie fixata intr-un compartiment extern. Modele dedicate calibrelor standard sau magnum

– CompC3 – similar seriei 9000 dar cu tub compact, scurt, cu montare pe un singur inel- Seria Hunter

– constructie clasica in tub de 30 mm sau 34 mm, lungi sau compacte

Seria Micro cu modelele H-1, H-2 – modele utra-compacte, de dimensiuni foarte reduse. Includ sistemul de montare pe arma – si S-1. Acesta din urma fiind dedicat armelor cu teava lisa, cu montare direct pe sina armei.

  • Seria Hunter cuprinde modelele 30L/S respectiv 34L/S.

Tubul modelelor 30 are diametrul de 30 mm permitand montarea cu inele clasice, varianta L cu 150 mm distanta maxima intre inele iar S cu 118 mm distanta intre inele.

Ambele au lentila frontala de 35 mm, diametrul dot-ului de 2 MOA, reglarea intensitatii luminoase cu sistem push-button cu 12 trepte de instensitate. Sunt alimentare cu baterie litiu cu durata estimata de 50000 ore (aproximativ 5 ani de utilizare) pana la descarcare completa.

Tubul modelelor 34 are 34 mm diametru si se monteaza cu inele dedicate.

 

De peste 40 de ani Aimpoint domina piata red-dot-urilor cu destinatie civila sau militara.

In 1975, firma Aimpoint AB/Suedia lanseaza primul dispozitiv de ochire modern de tip reflex-sight, numit Aimpoint Electronic. Odata cu acesta revolutioneaza ochirea rapida. Sistemul este imediat adoptat atat de forte armate cat si de tragatori civili, sportivi sau vanatori.  Datorita avantajelor majore a campului de vedere nelimitat, libertatii de paralaxa, naturaletii si eficientei cu care se realizeaza ochirea rapida a tintelor in miscare.

Folosea o dioda luminescenta si o oglinda concava montate intr-un tub asemenator cu tubul lunetelor, usor de montat de arme. Sistemul electronic modern permitea alimentarea  la o baterie de dimensiuni mici, cu  consum  redus de energie, asigurand 1-2000 ore de functionare.

In  acesti ani desenul de baza a ramas neschimbat, fiecare generatie de produse lansate imbunatatind parametri, definitia red-dot-ului, sursa de alimentare, durata de functionare.

Armatele europene au inteles rapid avantajele folosirii unui astfel de sistem, in prezent  producand serii distincte de aparate cu destinatie civila / militara.

S-ar putea să-ți placă și…