,

Docter Quick Sight pentru arme lise

NOBLEX (Docter)
Availability:

Stoc epuizat


Red Dot de vanatoare Docter Quick Sight

Sistem de ochire cu punct rosu , special conceput pentru armele lise .

Se monteaza pe sina ventilata de pana la 10 mm latime .

Dimensiunea punctului : 5 MOA

 

2.000 lei

Stoc epuizat

Docter Quick Sight red dot pentru vanatoare

Docter Optic este o firma cu  istorie de peste un secol, marcata de succese si perioade de criza, de inovatii ce au facut istorie si calitatea germana. A continuat cercetarea si productia de optica in fosta Germanie Democrata. A luat numele Docter Optics si in prezent este parte a grupului Noblex desfasurandu-si activitatea intr-o uzina noua in Eisfeld/Thuringia. In lumea opticii s-a remarcat prin introducerea unor elemente inovatoare in constructia dispozitivelor optice. Folosirea lentilelor asferice   si a unei clase complet noi de dispozitive de ochire: red-dot-ul deschis sunt cateva exemple.

Dispozitivele de ochire tip red-dot sau reflex-sight nu contin grupuri de lentile exact centrate ci doar o lentila-oglinda, disparand necesitatea gazduirii acesteia intr-un tub rigid. Miniaturizarea din electronica a permis construirea sursei de lumina, a sistemului de alimentare si a dispozitivului de ajustare mecanica la dimensiuni liliputane.   In anii”90  Docter lanseaza pe piata o reinterpretare moderna a dispozitivului de ochire folosit in  Primul Razboi Mondial: red-dot-ul deschis. A urmat o mica revolutie,  astfel incat urmatorii douazeci de ani au adus pe piata zeci de firme care incearca sa replice dispozitivul Docter.

In esenta este un red-dot care nu mai are tub. Aceeasi dioda luminescenta, alimentata de un circuit electronic, emite un fascicol care se reflecta de o lentila/oglinda concava,  Ea creeaza o imagine virtuala a unui mic punct rosu. Montat pe arma si reglat permite ochirea instinctiva cu mare viteza a tintelor aflate la distante mici, in miscare.

Dispozitivul a cucerit imediat lumea tragatorilor de viteza, sportivi si vanatori, pentru arme lungi cat si pentru arme scurte. Dimensiunile foarte mici au permis montarea facila si fara ingreunarea armei pe arme scurte, de mana.  Avantajul in ochirea rapida a tintelor a fost atat de mare fata de clasicele dispozitive de ochire mecanice incat o buna perioada de timp au fost interzise in competitii.

In  peste 20 de ani de la aparitie, modelele au evoluat continuu si firma Docter ofera astazi o gama la toate cerintele utilizatorilor.

Caracteristici generale:

– dimensiuni si masa foarte mici

– constructie rezistenta, din materiale de top, la cote infime

– sistem electronic complex cu eficienta mare

– adaptare automata si/sau manuala la luminozitatea ambientala

– red-dot perfect definit ce permite ochirea exacta chiar si a tintelor mici

– camp de vedere practic nelimitat

– distanta pupilara nelimitata

– libertate de paralaxa

– ajustare facila pe tinta

– lentila oglinda cu acoperiri speciale anti-reflex care nu distosioneaza optic sau cromatic imaginea vazuta prin dispozitiv

– fiabilitate si rezistenta in timp deosebite

Docter C – i intruneste toate calitatile enumerate, foloseste un sistem opto-electro-mecanic complex, fara intrerupatoare sau potentiometre.  Are auto-adaptare la lumina ambientala si  rezistenta la reculul celor mai mari calibre. Diametrul red-dot-ului este de 3,5 MOA sau 7 MOA, definitia acestuia este impecabila.  In prospect firma spune: „daca nu vedeti punctul clar mergeti la un control oftalmologic! Problema este la ochiul dumneavoastra.”

Docter III – modelul ofera in plus posibilitatea setarii manuale a trei plaje de intensitate luminoasa in care sistemul automat se auto-adapteaza la lumina ambientala. Ofera  posibilitatea tragatorului de a-l folosi  in conditii slabe de lumina, in umbra padurii sau in lumina vailor cu zapada ori in desert.

Docter G – model nou lansat, dotat cu o lentila de dimensiuni mai mari cu 25% fata de precedentele. Dimensiunea punctului coboara la 3 MOA iar alegerea plajei de intensitate luminoasa autoadaptativa se face intr-o gama de patru trepte prestabilite. Facilitate realizata prin comutatoare plasate pe laterala dispozitivului.

Docter Quicksight – model nou, destinat armelor cu tevi lise, de dimensiuni foarte mici. Are diametrul dot-ului de 5 MOA, sistem pentru fixarea pe sina armelor cu tevi lise, pastrand auto-adaptarea la lumina.

Producator

S-ar putea să-ți placă și…