Docter Sight III

NOBLEX (Docter)
Availability:

Stoc epuizat


Dispozitivul de ochire Docter Sight III permite ochirea cu ambi ochi deschisi. Ofera un camp vizual larg si un punct luminos mic si stralucitor.

Punctul luminos (3,5 MOA) acopera doar 8cm la 100 metri.

Are 3 moduri de operare, schimbarea modul se face cu ajutorul capacului in care se afla un sezor magnetic:

– minim – atunci cand vanam in conditii slabe de luminozitate;

– mediu – in cele mai multe situatii;

– intens – atunci cand vanam in conditii cu soare mult, vanatoare pe zapada.

Bateria CR 2032 de 3V asigura o durata mare de utilizare.

Este robust, solid si etans impotriva apei.

 

 

1.749 lei

Stoc epuizat

Docter Sight III punct rosu pentru vanataore

Docter Optic este o firma cu o istorie de peste un secol, o istorie marcata de succese si perioade de criza, de inovatii care au facut istorie si de vestita calitate germana. La origini parte a Zeiss Jena, a continuat cercetarea si productia de optica in fosta Germanie Democrata. Dupa reunificarea Germaniei, in 1991 a luat numele Docter Optics si in prezent este parte a grupului Noblex si isi desfasoara activitatea intr-o uzina complet noua in Eisfeld/Thuringia. In lumea opticii s-a remarcat prin introducerea unor elemente inovatoare in constructia dispozitivelor optice – de amintit numai folosirea lentilelor asferice – dar si a unei clase complet noi de dispozitive de ochire: red-dot-ul deschis.

Pentru ca dispozitivele de ochire tip red-dot sau reflex-sight nu contin grupuri de lentile ce trebuiesc foarte exact centrate ci doar o lentila-oglinda, dispare necesitatea gazduirii acesteia intr-un tub rigid. Miniaturizarea din electronica a permis construirea sursei de lumina, a sistemului de alimentare si a dispozitivului de ajustare mecanica la dimensiuni liliputane astfel incat in anii ”90 firma Docter lanseaza pe piata o reinterpretare moderna a unui dispozitiv de ochire folosit in premiera in Primul Razboi Mondial: red-dot-ul deschis. A urmat o mica revolutie in lumea aparatelor de ochire rapida astfel incat urmatorii douazeci de ani au adus pe piata zeci de firme cu sute de modele care incearca sa replice dispozitivul Docter.

In esenta este un red-dot care nu mai are tub. Aceeasi dioda luminescenta, alimentata de un circuit electronic complex, emite un fascicol care se reflecta de o lentila/oglinda concava si creeaza o imagine virtuala a unui mic punct rosu. Montat pe arma si reglat permite ochirea instinctiva cu mare viteza a tintelor aflate la distante mici, in miscare rapida.

Dispozitivul a cucerit imediat lumea tragatorilor de viteza, atat sportivi cat si vanatori, atat pentru arme lungi cat si pentru arme scurte. Dimensiunile foarte mici au permis montarea facila si fara ingreunarea armei pe arme scurte, de mana, iar avantajul in ochirea rapida a tintelor a fost atat de mare fata de clasicele dispozitive de ochire mecanice incat o buna perioada de timp au fost interzise in competitii, pana cand folosirea lor s-a generalizat.

In cei peste 20 de ani de la aparitie, modelele au evoluat continuu si firma Docter ofera astazi o gama adaptabila la toate cerintele utilizatorilor.

Caracteristici generale:

– dimensiuni si masa foarte mici

– constructie rezistenta, din materiale de top, la cote infime

– sistem electronic complex cu eficienta mare

– adaptare automata si/sau manuala la luminozitatea ambientala

– red-dot perfect definit ce permite ochirea exacta chiar si a tintelor mici

– camp de vedere practic nelimitat

– distanta pupilara nelimitata

– libertate de paralaxa

– ajustare facila pe tinta

– lentila oglinda cu acoperiri speciale anti-reflex care nu distosioneaza optic sau cromatic imaginea vazuta prin dispozitiv

– fiabilitate si rezistenta in timp deosebite

Docter C – modelul debut al gamei intruneste toate calitatile enumerate, foloseste un sistem opto-electro-mecanic complex, fara intrerupatoare sau potentiometre, cu auto-adaptare la lumina ambientala si cu rezistenta la reculul celor mai mari calibre. Diametrul red-dot-ului este de 3,5 MOA sau 7 MOA, definitia acestuia este impecabila – astfel incat in prospect firma spune: „daca nu vedeti punctul clar mergeti la un control oftalmologic! Problema este la ochiul dumneavoastra.”

Docter III – modelul imediat superior ofera in plus posibilitatea setarii manuale a trei plaje de intensitate luminoasa in care sistemul automat se auto-adapteaza la lumina ambientala, oferind astfel posibilitatea tragatorului de a-l folosi atat in conditii slabe de lumina din umbra padurii cat si in lumina intensa a vailor acoperite de zapada sau in desert.

Docter G – model nou lansat, dotat cu o lentila de dimensiuni mai mari cu 25% fata de precedentele, dimensiunea punctului coboara la 3 MOA iar alegerea plajei de intensitate luminoasa autoadaptativa se face intr-o gama de patru trepte prestabilite, mai facil, prin comutatoare plasate pe laterala dispozitivului.

Docter Quicksight – model nou, destinat armelor cu tevi lise, de dimensiuni foarte mici, cu diametrul dot-ului de 5 MOA, cu sistem integrat pentru fixarea pe sina armelor cu tevi lise si care pastreaza auto-adaptarea la lumina.

 

Categorie:
Producator

S-ar putea să-ți placă și…