Cizme LeChameau istorie si traditie Leave a comment

Spread the love

 

De-a lungul timpului tehnologia si mestesugul Le Chameau au realizat produse pentru toate categoriile de clienti. De la primul fermoar pe o cizma de cauciuc si folosirea propriilor tehnologii LCX, inspiratia si inovarea sunt viitorul.

Povestea Le Chameau

In 1927, dl. Chamot și-a propus să creeze un nou tip de cizme, care să reziste provocarilor. A modelat prototipurile cismelor din cauciuc natural si le-a cerut celor din jur să le testeze.
Folosind metode revolutionare in vulcanizare pentru durabilitate sporită, cizmele au fost îmbunătățite și perfecționate, iar reputația lui Chamots a crescut treptat.

In 1939, au produs cizmele pe o scară largă, meseriașii păstrand calitatea excepțională care ia asigurat reputația. Au redenumit compania Le Chameau (cămilă), savurând jocul de cuvinte.
În 1950, domnul Chamot a creat Saint-Hubert – prima cizmă de cauciuc care avea o căptușeală din piele. Cizma Hubert a devenit un etalon între profesioniști și rămâne așa, mai mult de 60 de ani dupa aceea.

La fel de importanta a fost convingerea domnului Chamot in pastrarea calitatii produselor, astăzi asigura o garanție de 2 ani.
Le Chameau continuă să stabilească standardele de performanță pentru toate cizmele de cauciuc. Renumele Le Chameau crește, prin profesioniștii și iubitorii de aer liber, conștienți de stil care se bazează pe confort și performanță. Le Chameau are noi adepți în toate țările lumii prin emblematicul model Chasseur .

Performanta cizmelor Le Chameau consta si in tehnologiile folosite cauciucul natural are o elasticitate ridicata si rezistenta la apa.

Latexul este coagulat si trece printr-o serie de etape de procesare, rezultatul fiind un cauciuc suplu, natural.

Nubuck este o piele slefuita si lustruita pentru a obtine o suprafata asemanatoare catifelei. Impermeabil si rezistent, nubukul face cizma de cauciuc captusita cu piele cel mai cautat produs. Este remarcabil de rezistenta la imbatranire prin purtare si usor de incaltat si descaltat. Pielea din captuseala este special tratata pentru rezistenta la umezeala si ramane moale, supla si flexibila chiar si in contact cu apa. Alege pielea pentru lux si comfort permanent.
NEOPRENUL este un material flexibil, rezistent la apa, ce suporta o varietate de temperaturi. Tesatura cu o grosime de 3-5 mm, asigura o izolare termica excelenta, elasticitate si rezistenta.
Tricotul elastic, jerseu, fabricat din poliester si bumbac, asigura o captuseala excelenta pentru zilele calduroase.
Iar lana moale, 100% naturala, ofera o izolare perfecta pentru activitatile pe timp de iarna, prin confort si caldura de lunga durata.

Este disponibil in diferite marimi ale gambei, pentru a oferi potrivirea si confortul oferit de incaltamintea pe comanda. Cizma este rezistenta la abraziune mecanica prin folosirea Kevlarului ca material de intarire. Este rezistenta 100% la apa prin implementarea fermoarului extrem de robust, Riri Aquazip.
Este aisgurata in partea superioara a carambului cu banda rezistenta cu buton si capsa de prindere. Izolatia interioara absoarbe socurile mecanice iar la exterior talpa e prevazuta pentru orice fel de suprafata.
TEHNOLOGIE IMPLEMENTATA PENTRU REDUCEREA OBOSELII LA MERSUL PE JOS
Talpa cizmelor, Grip, cu densitate discriminata , este deosebit de rezistenta la abraziune, asigura o priza perfecta pe suprafete alunecoase. Absoarbe socurile si are inserat un element suplimentar de rigidizare, pentru o mai buna stabilitate a piciorului si pentru a mentine o pozitie corecta a coloanei vertebrale. Toate duc la o reducere a oboselii generate de mersul pe jos in teren greu.

COMFORT
Evazate la partea superioara printr- un pliu din acelasi material cu cel folosit la fabricarea cizmei, controlat de catre o curea textila cu catarama. Pentru o fixare ferma si comfortabila pe gamba. Captuseala este moale, comoda si asigura o izolatie termica superioara in conditii specifice. Combinatia de cauciuc natural si diverse materiale prezinta un grad mare de flexibilitate. Se muleaza perfect pe conturul piciorului, reducand efortul depus in mers si alungand oboseala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *